Is jouw domein nog vrij? Kijk het hier even na...

 


 


Werp een blik op onze verschillende formules


 


Bij vragen horen antwoorden. Neem een kijkje in onze FAQ

 

 


Jouwdomein beschikt over allerlei leuke tools.

 

 


U heeft een vraag? Aarzel
niet en contacteer ons.

  Helpdesk | FAQ  


FAQ > Domeinen > Registratie

Als ik mijn .be-domeinnaam opvraag via WHOIS dan staan daar mijn contactgegevens vermeld. Is het mogelijk dat af te schermen, en anoniem een domein te registreren?

In principe is het niet mogelijk om een domein anoniem te registreren. Maar hoeveel informatie publiek zichtbaar is hangt af van de domeineigenaar.

Als de eigenaar van een .be-domein een particulier is, dan wordt in WHOIS enkel het email-adres zichtbaar gemaakt. Als de eigenaar een bedrijf of organisatie is, dan is alle informatie zichtbaar.

Die anonimiteit van particulieren is niet absoluut; DNS.BE heeft nog steeds alle detailinformatie over domeineigenaars, en iedereen kan voor een .be domeinnaam bij DNS.BE een verzoek indienen om die informatie vrij te geven. Dat moet dan gemotiveerd worden, en DNS.BE beslist of de redenen zwaar genoeg doorwegen om de informatie vrij te geven. De informatie is dus niet zomaar beschikbaar, maar iemand die bijvoorbeeld met een gerechtelijk bevelschrift naar DNS stapt zal de informatie krijgen.

Als je op je anonimiteit gesteld bent, is het ook aan te raden om je domein af te schermen voor transfer. Anders zou iemand kunnen proberen om een wijziging van eigenaar te init´eren; in dat geval kan de nieuwe agent de naam en voornaam van de domeineigenaar opvragen. De overige informatie blijft wel afgeschermd. Maar door het domein te beveiligen voor transfer, wordt ook dat achterpoortje gesloten

Echte alternatieven zijn er overigens niet. "Anonymous registration" zoals sommigen dat bieden voor .com is in principe verboden door DNS.BE, en de ingevulde eigenaarsgegevens worden gescreend.

Voor .eu-domeinnamen gelden dezelfde regels als voor .be. Voor andere extensies zoals .com, .net etc. geldt doorgaans dat alle informatie zichtbaar is, ongeacht of de domeineigenaar een particulier of een organisatie is.

 
© Jouwdomein.be - Prijzen in EUR en incl. BTW - Algemene voorwaarden - Privacy