Is jouw domein nog vrij? Kijk het hier even na...

 


 


Werp een blik op onze verschillende formules


 


Bij vragen horen antwoorden. Neem een kijkje in onze FAQ

 

 


Jouwdomein beschikt over allerlei leuke tools.

 

 


U heeft een vraag? Aarzel
niet en contacteer ons.

  Helpdesk | FAQ  


FAQ > Domeinen > Transfert

Ik heb een domein geregistreerd via een andere agent. Hoe kan ik het transfereren naar Jouwdomein?

Het volstaat om de domeinnaam aan te vragen zoals u een nieuwe domeinnaam zou aanvragen, i.e. door hem toe te voegen aan uw Jouwdomein-rekening. Het systeem zal detecteren dat de naam al elders geregistreerd is, en zal u vragen wat u wil doen (transfert, trade of hosten). U kiest dan voor een transfert. De prijs hiervoor is steeds dezelfde als voor een nieuwe registratie.

Als wij de transfert vervolgens initiŽren (doorgaans pas na ontvangst van betaling), wordt een hele procedure gestart. Deze procedure verschilt afhankelijk van de domein-extensie.
  • Bij een transfert van een .be- of .eu-domein krijgt de domeineigenaar een email van DNS BelgiŽ (voor .be) respectievelijk Eurid (voor .eu) met de vraag of hij de transfert naar ons (D-Cube Resource) wil bevestigen. Na bevestiging wordt de transfert afgerond, zijn wij de nieuwe agent van het domein, en kan u het via ons beheren.
    Indien het email-adres zoals het bekend is bij de oude agent niet meer bestaat, zal de eigenaar de bevestigingsemail niet ontvangen. In dat geval moet de transfert bevestigd worden per fax aan DNS BelgiŽ of Eurid. In dat geval ontvangt u hiervoor automatisch de nodige documenten van ons per email.
    Indien de domeineigenaar een bedrijf is, moet het document afgedrukt worden op briefpapier van het bedrijf.
  • Voor andere domein-extensies (.com, .net, .org, .biz, .info) is de procedure gelijklopend (i.e. de eigenaar krijgt een email met de vraag of hij de transfert wil bevestigen), maar afhankelijk van de huidige agent zijn er mogelijk nog extra modaliteiten. Zo moet de huidige agent het domein soms "openstellen" voor transfert, alvorens het getransfereerd kan worden. Ook is er vaak een authorisatie-code nodig die u moet aanvragen bij huidige agent..

     
    © Jouwdomein.be - Prijzen in EUR en incl. BTW - Algemene voorwaarden - Privacy