Is jouw domein nog vrij? Kijk het hier even na...

 


 


Werp een blik op onze verschillende formules


 


Bij vragen horen antwoorden. Neem een kijkje in onze FAQ

 

 


Jouwdomein beschikt over allerlei leuke tools.

 

 


U heeft een vraag? Aarzel
niet en contacteer ons.

  Helpdesk | FAQ  


FAQ > Infrastructuur

Wat is de technische infrastructuur waarover Jouwdomein beschikt?

Jouwdomein maakt gebruik van de technische infrastructuur van D-Cube Resource.

Het gros van de servers van D-Cube staat opgesteld in het EvoSwitch data centre in Haarlem. Daar is een koppeling voorzien met het performante netwerk van LeaseWeb, dat volledig redundant uitgevoerd is, en verbinding voorzien met verschillende grote carriers (Abovenet, BT, Cogent, Colt, FiberRing, Global Crossing, Interoute, KPN, MCI/Verizon, Relined, Tele2/Versatel, Teleglobe/VSNL, TeliaSonera).

D-Cube Resource heeft diskless servers, die via een SAN verbonden zijn met twee iSCSI storage targets. Elk van deze targets is redundant uitgevoerd (RAID5 schijven met hot spares, redundante voeding, reduntante netwerkverbindingen), en alle data wordt gespiegeld tussen de targets.
Het gebruik van diskless servers met iSCSI storage biedt garantie op een resiliŰnte infrastructuur: virtuele servers en services worden volledig ontkoppeld van de hardware waarop ze draaien en kunnen zo, in geval van hardware-problemen, eenvoudig gemigreerd worden naar andere hardware. En als ÚÚn van beide storage targets het begeeft, kan de andere overnemen.

Naast een web-, email-, database-, backup- en enkele test-servers in EvoSwitch beschikt D-Cube Resource ook nog over een server in Zaventem die fungeert als secondary dns en backup mail server. Doordat deze server op een andere locatie staat, kunnen we onder meer garanderen dat zelfs bij algemene problemen in EvoSwitch er geen emails verloren gaan.

Tot slot is er nog een off-site server voorzien om dagelijks disaster recovery data backups te nemen.

Een schematisch overzicht van de technische infrastructuur vindt u hier.

 
© Jouwdomein.be - Prijzen in EUR en incl. BTW - Algemene voorwaarden - Privacy